Recepty

Tortilla 2x jinak

Mám tu pro vás opět recept. Rychlý, zdravý, dobrý.. aspoň doufám. 😀

Doma většinou děláme tortilly s čerstvou zeleninou, kousky kuřecího masa a ani je nebalíme úplně celé, ale vrchní stranu necháváme “otevřenou”. Na různých blogech jsem zase viděla spoustu receptů na mexické verze. Většinou s luštěninami a rajčatovým pyré. Já to trochu zkombinovala a udělala si vlastní, ala studentskou, verzi. Obě jsou bez masa, protože jsem ho zrovna neměla a už navíc nemám ani druhou pánev, na které bych ho mohla připravit. Proto jsem do tortill přidala mozzarellu, jako zdroj bílkovin a tuků, a avokádo, také kvůli tukům.

Tortilla se zeleninovou směsí

Na jednu porci (oběd/večeře) budete potřebovat:

  • Dvě tortilly (můžete použít pšeničné, kukuřičné, bezlepkové, atd.)
  • Polníček
  • Cherry rajčátka
  • Půlku avokáda
  • Půlku mozzarelly
  • Philadelphii na pomazání tortill (nebo co máte rádi, určité skvělé by to bylo i s hummusem)
  • Sůl, pepř, olivový olej, citronovou šťávu

Postup

  • V míse smíchejte polníček s přepůlenými rajčaty a avokádem nakrájeným na kousky
  • Dochuťte olivovým olejem, solí, pepřem (a trochu citronové šťávy)
  • Nakrájejte mozzarellu na kousky
  • Na suché pánvi si z obou stran zlehka opečte tortillu
  • Do středu tortilly dejte salátek a přidejte mozzarellu (tu jsem zapomněla vyfotit)
  • Zabalte podle foto návodu
  • (pokud chcete, aby se vám tortilla neotevřela jako mně, tak dejte dovnitř méně salátku.)
  • Zabalenou tortillu ještě z obou stran lehce opečte
  • (Tím, že je náplň studená, mozzarella se moc nerozteče, ale to mi nevadilo.)
  • Dobrou chuť!

Tortilla s rajčatovou omáčkou

Na jednu porci (oběd/večeře) budete potřebovat:

  • Dvě tortilly (můžete použít pšeničné, kukuřičné, bezlepkové, atd.)
  • Menší cibuli (bílou/červenou) a dva, tři kousky česneku
  • Plechovku krájených rajčat se šťávou
  • Malou plechovku kukuřice
  • Jednu papriku (červenou, žlutou, atd)
  • Půlku avokáda
  • Půlku mozzarelly

Postup:

  • Na trošce oleje opečte nakrájenou cibuli dozlatova
  • Přidejte česnek na plátky a nechte rozvonět
  • Nalijte do hrnce celou plechovku rajčat (ty jsem si předtím nakrájela na menší kousky) a nechte chvilku povařit
  • Následně přidejte nakrájenou papriku a plechovku kukuřice (vodu předtím slijte)
  • Šťáva z plechovky je poměrně řídká, tak pokud máte, přidejte i trochu rajčatového protlaku na zahuštění – nebo zkrátka trochu déle vařte bez pokličky jako já a přebytečná voda se vyvaří
  • Dochuťte směs solí, případně pepřem
  • Nakrájejte si avokádo na plátky a mozzarellu na kostky
  • Na suché pánvi zlehka z obou stran opečte tortillu
  • Naplňte tortillu – do středu dejte trochu směsi a přijdete k ní polovinu nakrájené mozzarelly a avokáda
  • Zabalte podle návodu u prvního receptu (jen se snažte spíše o čtverec – bude to pevnější a směs nevyteče)
  • Konci dolů položte tortillu na pánev a ještě z obou stran opečte
  • Dobrou chuť!

Doufám, že recepty vyzkoušíte a budou vám chutnat!

Máte sami nějaký oblíbený recept na tortilly? Podělte se o něj se mnou.

Mějte se pěkně,

Marky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *